Gastronomie

REGIONÁLNÍ SUROVINY S PŮVODEM

Jsme rodinný hotel ležící v srdci Jižních Čech, v kraji pastvin a rybníků a proto zásadně používáme maso a suroviny z regionálních farem. 
Hovězí a telecí maso dodává farma „Terezský Dvůr“, kde se volně pasou skotská masná plemena Aberdeen-angus, Highland a švýcarské plemeno Simental jež se vyznačují malými denními přírůstky, avšak špičkovou kvalitou masa.

Ryby připravované v naší kuchyni pochází z Cvildovského, Literátského a Dlouhohrázského rybníka, které jsou kaskádovitě propojeny a z nichž prvně jmenovaný je součástí hotelového komplexu. Díky přírodnímu planktonu a pravidelné péči o prostředí mají naše ryby velice chutné maso.

Pro vepřové maso na naší farmě „Terezský Dvůr“ chováme pro Přeštické černostrakaté prase a pro lahodný špek prase Iberijské. Prase přeštické je české plemeno, které vzniklo šlechtěním prasete klapouchého s anglickými plemeny. Tím se zlepšily užitkové vlastnosti plemene, nicméně nedosahuje takových jatečních hodnot jako jateční hybridi. Díky tomu nabídne dobrou výtěžnost s vysokou kvalitou masa.

Prase Iberijské je plemeno prasete, jehož maso se vyznačuje díky vyšší vrstvě tuku trvalejší a intenzivnější chutí. Speciálně z tohoto plemene se pak vyrábí sušená šunka a tzv. Iberijský špek.

Drůbeží maso u nás nabízené pochází z jihočeského malochovu farmy DRUHAZ spol. s r.o., Sedlčany. 

Sýry a další mléčné výrobky nakupujeme v mini-mlékárně „Mláka“, kterou naleznete v Třeboňském regionu a jejichž výrobky jsou vyrobeny bez chemických přísad a z plnotučného mléka.

Bez kvalitní zeleniny by se žádná dobrá kuchyně neobešla a tak naplno využíváme našich skleníků a polností, abychom nabídli co možná největší podíl zeleniny z vlastní produkce. Ujišťujeme vás, že téměř vše co vám nabízíme má svůj originální regionální původ.

 

Naši partneři

MediCorrect Clinic Chalupa na Šumavě Terezský dvůr - chovatelská stanice plemene Rottweiler

Hotel je členem AKR

Asociace hotelů a restaurací ČR