Jídelní lístek

Jídelní lístek ke stažení (pdf)

REGIONÁLNÍ SUROVINY S PŮVODEM

Jsme rodinný hotel ležící v srdci Jižních Čech, v kraji pastvin a rybníků a proto zásadně používáme maso a suroviny z regionálních farem. 
Hovězí a telecí maso dodává farma „Terezský Dvůr“, kde se volně pasou skotská masná plemena Aberdeen-angus, Highland a švýcarské plemeno Simental jež se vyznačují malými denními přírůstky, avšak špičkovou kvalitou masa.

Ryby připravované v naší kuchyni pochází z Cvildovského, Literátského a Dlouhohrázského rybníka, které jsou kaskádovitě propojeny a z nichž prvně jmenovaný je součástí hotelového komplexu. Díky přírodnímu planktonu a pravidelné péči o prostředí mají naše ryby velice chutné maso.

Pro vepřové maso na naší farmě „Terezský Dvůr“ chováme pro Přeštické černostrakaté prase a pro lahodný špek prase Iberijské. Prase přeštické je české plemeno, které vzniklo šlechtěním prasete klapouchého s anglickými plemeny. Tím se zlepšily užitkové vlastnosti plemene, nicméně nedosahuje takových jatečních hodnot jako jateční hybridi. Díky tomu nabídne dobrou výtěžnost s vysokou kvalitou masa.

Prase Iberijské je plemeno prasete, jehož maso se vyznačuje díky vyšší vrstvě tuku trvalejší a intenzivnější chutí. Speciálně z tohoto plemene se pak vyrábí sušená šunka a tzv. Iberijský špek.

Drůbeží maso u nás nabízené pochází z jihočeského malochovu farmy DRUHAZ spol. s r.o., Sedlčany. 

Sýry a další mléčné výrobky nakupujeme v mini-mlékárně „Mláka“, kterou naleznete v Třeboňském regionu a jejichž výrobky jsou vyrobeny bez chemických přísad a z plnotučného mléka.

Bez kvalitní zeleniny by se žádná dobrá kuchyně neobešla a tak naplno využíváme našich skleníků a polností, abychom nabídli co možná největší podíl zeleniny z vlastní produkce. Ujišťujeme vás, že téměř vše co vám nabízíme má svůj originální regionální původ.

FARMA TEZERSKÝ DVŮR

Historie Terezského Dvora sahá až do roku 1770, kdy byl založen rodem Černínů a v roce 1774 kompletně dobudován. Rozkládá se na ploše o rozloze více než 120 hektarech složený s lesů, rybníků a polností a fungoval jako dvorní statek a zdroj surovin pro zámeckou kuchyni a přilehlé panské domy. 

Všechna zvířata z naší farmy jsou ve volném chovu, pod přísným dohledem, vykrmena bez použití velkochovatelských krmných směsí. Díky tomu dorůstají jateční hmotnosti až o 1/3 později nežli ve velkochovech, což má velmi pozitivní vliv na kvalitu jeho masa. 
Jenom z čisté přírody lze nabídnout skutečně „čisté“ maso a suroviny!

Předkrmy

Zastřené vejce na trhaných salátech s  polníčkem a redukcí z burgundského vína 79,- Kč

Domácí paštika s pečeným masem, brusinkovou omáčkou a trhaným římským salátem 97,- Kč

Polévky

Tatranská kapustnica 59,- Kč 

Silné kuřecí Consommé jantarové barvy s celestýnskými nudlemi a kořenovou zeleninou „Juliene“ 55,- Kč 

Speciality hotelu Frankův Dvůr ****

Hovězí Manažerský burger z mezižeberního výřezu se smetanovo-česnekovým dresinkem, římským salátem, keříkovým rajčetem a ve slupce opečenými plátky brambor 199,- Kč 

Frankodvorská Věž prokládaná filety z kuřecích prsou, medailonky z vepřové panenky, bramborovu plackou a bramboráčkem, s variací grilované zeleniny  259,- Kč 

Hlavní chody

Hovězí maso

Grilovaný Flank steak z mladého býčka macerovaný v medovém obalu, s přelivem z omáčky demi glace s koňakovým nádechem a farmářským brambůrkem 299,- Kč 

Dušená hovězí líčka na červeném víně a kořenové zelenině se šťouchaným bramborem s jarní cibulkou
199,- Kč 

Špalík květové špičky z mladého býčka dvanáct hodin tažený ve vakuu s kořenovou zeleninou a divokým kořením, podávaný s petrželkovým bramborem 219,- Kč

Vepřové maso

Vepřová panenka pečená na bylinkách s jemnou liškovou omáčkou a kroupovým rizotem 259,- Kč 

Grilovaný maxisteak z vepřové krkovice, marinovaný v meduňce a medu, podávaný s hořčicí, křenem, česnekovou omáčkou, grilovanou kukuřicí a pečivem 259,- Kč 

Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pikantním koření podávaná s hořčičnou, křenovou a česnekovou omáčkou, nakládanými cibulkami, kyselou okurkou, feferonkami, grilovanou kukuřicí, a čerstvým chlebem 249,- Kč 

Jemně pikantní vepřové nudličky marinované a pečené v červeném pepři s čerstvou paprikou a česnekem podávané s domácími bramboráčky 199,- Kč 

Ryby

Candát pečený v krustě s bylinkami a restovanou zeleninou 229,- Kč 

Třeboňský kapří filet na trhaných salát se cherry rajčátky a koprovým dipem 219,- Kč 

Drůbež

Kuřecí stehenní steak na grilu, ochucený čerstvými bylinkami, podávaný s glazovanou šalotkou, mrkvovým „juliene“ a opečeným bramborem 199,- Kč 

Přírodní krůtí sekané biftečky s vložkou jarní cibulky,  smažené na másle do zlatova,  podávané s přírodní šťávou se slaninkou a šťouchaným bramborem 199,- Kč 

Křupavé kuřecí řízečky z kuřátka krmeného kukuřicí,  smažené do zlatova v krustě z corn flake lupínků, podávané na variaci trhaných salátů s limetkovým dresinkem, sypané sýrem 199,- Kč 

Zvěřina

Dančí ragů  dušené na rybízovém želé a červeném víně s tymiánem, jalovcem, rozmarýnem a majoránkou, podávané s domácími bramborovými kroketami 199,- Kč 

Kančí guláš podle rodinného receptu, připravený pod dohledem majitelem, podávaný s karlovarským knedlíkem s opraženou žemlí 199,- Kč 

Původ zvěřiny: polesí Telč, honitba pod hradem Roštejn
Lovec: Karel Frank

Králík domácí „z dědovy králíkárny“

Králičí stehno z prudka restované na tymiánu, pomalu tažené s kořenovou zeleninou, podávané se smetanovou omáčkou a domácím karlovarským knedlíkem 229,- Kč 

Saláty

Variace trhaných listů salátu s bazalkovým pestem, cherry rajčátky a kousky grilovaného candáta  119,- Kč

Zahradní zeleninový salát z domácích rajčat a okurek s dresinkem ze zakysané smetany 79,- Kč

Cherry rajčata marinovaná s kousky mozzarelly v dresinku z čerstvé bazalky, olivového oleje a citronové šťávy 99,- Kč 

Jarní zeleninový salát s rukolou a polníčkem s filírovaným kuřecím prsem sypaným parmazánem  139,- Kč

Těstoviny

Domácí vaječné nudle „Carbonara“ 159,- Kč 

Domácí vaječné nudle promíchané s hříbky, restovanými na šalotce se střikem bílého vína, podávané s filírovaným kuřecím prsem sypaným parmazánem 145,- Kč 

Dezerty

Vanilková panna cotta s višňovou omáčkou 79,- Kč 

Tradiční české lívance s lesním ovocem, zakysanou smetanou a medovou pěnou 79,- Kč 

Pochutiny k pivu

Variace nakládaných sýrů s koprem, česnekem a kmínem podávané s hroznovým vínem  a ořechy 129 Kč 

Framářský talíř z Řeznictví Karel Frank s.r.o. – lahodný iberijský špek, maďarský bok uzený studeným kouřem podávaný s nakládanými cibulkami, okurkou, feferonkami a chlebem 139 Kč

Dětská jídla

Kuřecí prsíčka na másle, šťouchané brambory se smetanovu 79,- Kč

Čerstvá palačinka plněná kuřecím masem a zeleninou 99,- Kč 

Smažený kuřecí řízek v krustě z corn flake lupínků, smažené hranolky 79,- Kč

Domácí vaječné těstoviny se sýrovou omáčkou 69,- Kč 

Domácí sekaná svíčková s karlovarským knedlíkem 89,- Kč 

Smažený sýr se smaženými hranolky 79,- Kč

Ke každému jídlu účtujeme couvert 20,- Kč, zahrnující 3 druhy pečiva, pomazánku dle denní nabídky a používání dochucovacích přísad.
Na Vaše výslovné přání nebude couvert servírován, ani účtován.

 

Naši partneři

MediCorrect Clinic Chalupa na Šumavě Terezský dvůr - chovatelská stanice plemene Rottweiler

Hotel je členem AKR

Asociace hotelů a restaurací ČR